Ja fa uns dies de les eleccions municipals, a part de la manca de temps, hi ha molts comentaris a la xarxa molt ben fets de manera que hem dedicaré a puntualitzar només algunes de les idees que m'han vingut al cap:
En global:
- La gent ha votat majoritàriament per persones acusades de corrupció i per tant, l'estan legitimant. Hi ha llum verda perquè puguin treure'n profit dels seus càrrecs públics. Ho sento pels “indignats” però la cosa està així.
- No hi ha hagut canvis significatius en la participació o el vot global al PPSOE de manera que la influència de les acampades no s'ha notat gaire.
- CiU diu que no pactarà amb PxC donat el seu caràcter xenòfog però no descarta pactar amb el PP amb una actitud igual a Badalona. No tinc clar si faria el mateix si d'un pacte amb aquests feixistes els poguessin “ajudar” a aconseguir alguna alcaldia.
- Hi ha una manca d'autocrítica escandalosa a dins dels partits. Suposo que per a moltes persones que volen dedicar-se a això pot ser un cop dur no obtenir uns bons resultat però aquesta actitud ja ho diu tot. Seria més fàcil fer autocrítica si la veritable raó de fer política fos servir a la gent i uns ideals i no uns interessos personals ja siguin materials o no (autoestima, realització, etc.).
- No sé si aquesta actitud personalista, o tàctiques dirigides a dividir, han fet que es presentessin diferents candidatures independentistes per separat. No escolten a la majoria que vol la unió: primer la independència i després a fer política per separat. Si continuem així, la representació a qualsevol cambra serà mínima, perden-se un munt de vots i provocant un sentiment d'estafa a molta gent.
- El PP demana que el batlle sigui el més votat per aconseguir l'alcaldia a Badalona però a Euskadi no ha tingut problemes en pactar per que la llista més votada no sigui qui tingui la presidència. I segur que a altres llocs tampoc tindrà problemes... són així, que li farem.
A Badalona:
- El guanyador de les eleccions no pot fer fora als romanesos incívics doncs no té competències. No obstant ha dit que establirà les condicions necessàries perquè hagin de marxar. I tant li fa si marxen a altres municipis. La qüestió és no tenir el problema a Badalona encara que els provoqui als veïns (declaracions a la COM radio la setmana passada). Abans que vinguessin els romanesos, els xinesos, paquistanís, etc, ja n'hi havia i continuen havent-hi veïns que molesten amb sorolls als altres, que venen drogues, que fan insegurs els llocs públics. També els farà fora? Si el problema és el comportament incívic, que prengui mesures independent de la nacionalitat dels infractors. Ah, però resulta que aquests són de la nacionalitat que el vota, que denuncien la manca d'integració quan no s'han integrat...”Mots ho pensen i jo ho dic”.
- Els dels barris amb forta immigració anomenaven “pijos” als del centre. Ara a ells també se'ls pot anomenar “pijos”: han votat un partit burguès de dretes, nacionalista espanyol. És normal, durant uns anys molts han viscut de la construcció com veritables “pijos” i de manera més marcada que gent d'altres barris que en realitat pertanyen en la seva gran majoria a la mateixa classe que ells.
- La política, també populista, de fortes inversions a determinats barris no ha servit de res per a obtenir vots. La gent ja està acostumada. No dic que no fossin necessàries, però qüestiono la intensitat i desproporció donat el limitat del pastís a repartir.
A Badalona hi ha un bon embolic sense solució: si no permeten el batlle de la llista més votada, aquest continuarà plorant i plorant dient per aconseguir més vots amb el mateix argument (fals per cert). Si el deixen però amb minoria, després plorarà dient que com no té la majoria no ha pogut fer el que volia (excusa és clar). Si aconsegueixen l'alcaldia, com populistes que són, poden fer molt de mal i aprofitar el lloc per difondre més mentides i manipular. A més, veient l'actuació del PP al País Valencià i a les Illes en contra del valencià/català, aquesta gent representa un perill per a tot català que s'estimi la seva cultura.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada