divendres, 13 de maig del 2011

PS què?

No sé perquè la gent s'ha sorprès del vot de la federació catalana del PSOE al Congrés dels Diputats en contra de que es pagui a Catalunya el fons de competitivitat. Hi ha dues raons de pes que en aquest cas són sinèrgiques. En primer lloc tenim la negació a ajudar al partit que els va fer fora del Govern. La limitació econòmica augmenta la probabilitat de més retallades, augments d'impostos (1) i altres actuacions que perjudicaran la imatge de CiU i els permetrà, potencialment, tornar abans al Govern. En segon lloc, no es poden plantejar el donar uns diners anomenats de competitivitat quan és la seva intenció reduir-la. Mitjançant l'ofeg econòmic volen doblegar-nos i en aquest sentit, s'evita que Catalunya recuperi part dels seus diners mentre és manté el dèficit fiscal. A més, es prenen mesures per a evitar el desenvolupament de la societat i l'economia evitant el corredor mediterrani, els accessos al port de Barcelona, eliminant les inversions en infraestructures, no complint els seus compromisosd'inversió en rodalies mentre construiran nous trams de trens d'alta velocitat (els més cars) de Madrit cap a altres lloc. Es vol perjudicar, encara més, l'educació. Fins i tot, n'hi ha qui demana que es tanqui un mitjà de mostrar Catalunya al món com és el Circuit de Catalunya (2). És evident que en el bé nostre no hi pensen. En acabar, surt la Chacón somrient. Somrient de què? De que ens la ben fotuda? De que ara podrà dir que està per Espanya i no per Catalunya i poder aspirar a la presidència de l'Estat? Una vegada més cal dir-ho: la federació catalana del PSOE només serveix els interessos del seu partit i, per tant, d'Espanya. No podem esperar d'ells cap defensa dels interessos de Catalunya. A no ser que coincideixin amb interessos personals però la finalitat no serà Catalunya.

Mentre CiU encara perd el temps amb el pacte fiscal. Si no ens donen el que s'ha pactat, com volen que ni tan sols ho considerin? En qualsevol cas, el pacte no és més que un pegat que no serveix més que per continuar de genolls i pagant. A veure quin dia CiU se n'adona de que el que necessitem és decidir per nosaltres mateixos que fem amb els nostres diners, la nostra educació i les nostres infraestructures sense que ens ho diguin els veïns.

(1) Ahir vaig sentir que el BBVA donava com a solució per a Catalunya l'augment dels impostos. Banquers!!! Culpables de la crisi, que han rebut diners de l'estat, molts de Catalunya, que obtenen uns beneficis elevats i amb directius amb salaris escandalosos i que se'ls van augmentant, no tenen dret moral de dir aquestes coses! Que reparteixin ells els seus beneficis i s'abaixin els salaris. Algun dia haurem de pensar en agafar a tota aquesta gent i posar-la a treballar per a la societat en llocs on no la puguin perjudicar.

(2)La jugada del batlle de Reus és d'allò més tonta (a part de les intencions expressades a dalt). Per tanca el Circuit, cal demostrar que les despeses són superiors als beneficis. Però, comptant els beneficis de la propaganda que fa de Catalunya i que és de gran ajut al turisme, inclòs el que arriba a la costa Daurada pel aeroport de Reus. També caldria tancar l'aeroport de Reus? No soc partidari però és una contraproposta evident. Potser ells i els del seu partit (PSOE) podrien haver pensat primer en no deixar tants diners als bancs, o fer les línies de trens més cares per unir distàncies que no ho justifiquen (la velocitat), o reduir els salaris del càrrecs dels partits així com el nombre de càrrecs a administracions paral·leles, etc, etc, etc.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada