dimecres, 18 de maig del 2011

Eleccions municipals i xenofòbia a Badalona


Els PPros a Badalona parlen de la manca d'integració dels nouvinguts els darrers anys, en castellà i dirigit a nouvinguts durant la segona meitat del segle passat i, especialment, a gent que viu en determinades barriades. Un discurs clarament xenòfob. Aquest discurs en castellà vol dir que és entre aquells que només volen parlar castellà els que són receptius al seu missatge? Vol dir que va dirigit a gent que no accepta més que una realitat en clau espanyola? Va dirigit a gent treballadora amb un nivell d'estudis reduït?

Aquesta gent poden donar-los un bon grapat de vots i amenacen de fer de Badalona una taca negra a Catalunya. El que suposo que ningú ha explicat a aquesta gent és que el govern del PP va legislar per afavorir un excés de la construcció, on molts dels seus tenen interessos, provocant l'anomenada bombolla immobiliària. Va facilitar l'entrada de molts nouvinguts per tenir prou ma d'obra (barata?) per aquesta activitat. Algú se'n recorda que enviaven gent que entrava a Espanya il·legalment a la plaça de Catalunya i allà els abandonaven? Paral·lelament molts nois d'aquestes barriades van deixar els seus estudis per a treballar a la construcció on es treien uns salaris elevats (i que els va permetre viure amb un nivell de vida elevadíssim, cotxes de gama alta inclosos). La bombolla va esclatar provocant una crisi afegida a la financera. I amb aquestes dues crisis molts d'aquests ara ni tenen feina ni formació, i no els hi queden ni els diner ni el nivell de vida al que s'havien acostumat. I ara fan una anàlisi simplista de les causes.

Saben aquesta gent que amb el seu vot estan afavorint el partit d'aquells que posseeixen la major part de les terres i la riquesa de les regions d'on venen ells o els seus pares? Que aquesta distribució dels bens els va provocar la misèria i la necessitat de migrar a altres terres? Saben que aquest partit és partidari de reduir els  drets i salaris dels treballadors? Que volen reduir els serveis i la despesa social? Saben que volen privatitzar els serveis bàsics fent-los menys accessibles precisament a gent com ells? Saben que a aquesta gent li agrada manipular els medis de comunicació i que tenen tendència a fer callar a aquells que no pensen com ells?

De veritat creuen que fent fora els últims nouvinguts milloraran les seves condicions de vida?

2 comentaris:

  1. Aquesta gent de la que parles per saber ni saben que les competències sobre immigració no depenen de l'Ajuntament i que els estan prenent el pel. Però a ells tant els hi fa, perquè creuen que per molt que els utilitzen hi ha algú que els fot cas. I aquest algú ja té ben preparades les excuses i els culpables per a quan toqui justificar-se.

    ResponElimina
  2. Carquinyol: Inicialment havia escrit això de les competències però l'ajuntament pot fer pressió administrativa i policial. Són competències indirectes però perilloses.

    ResponElimina