dilluns, 17 de gener del 2011

No tenen bons arguments


Segueixo habitualment la tertúlia del Dia a la COM Radio. M'agrada com la porta en Jordi Duran i la qualitat dels tertulians. Avui n'hi havia un de nou amb arguments espanyolistes. Al no dubtar de la qualitat dels tertulians m'he adonat que aquesta gent s'ha quedat sense arguments. No en troben de nous:


  • Els nacionalistes volen destruir Espanya. En primer lloc destacar aquest intent d'utilitzar la paraula nacionalista en sentit negatiu. Es clar, els altres són nacionalistes catalans o bascos però ell, ell no és de nacionalista, no! Doncs si tertulià nou: vostè és un nacionalista espanyol. A més: els independentistes o nacionalistes o sobiranistes no volem destruir res ni anem en contra de ningú, anem a favor nostre. Volem el mateix que tenen els nacionalistes espanyols. Volem manar a casa nostra i que ningú ens digui el que hem de fer, com hem de parlar o fer ús dels nostres impostos. Volem decidir a casa nostra. Els desitgem el millor a Espanya igual que volem el millor per a la nostra nació.
  • Els territoris no paguen impostos: es cert que els paguen persones i empreses però, aquestes viuen o funcionen en un territori on utilitzen una sèrie de serveis. Resulta que paguem però no rebem l'equivalent a altres llocs. Tenim unes rodalies que fan pena per manca d'inversió. No tenim infraestructures demandades per la UE perquè no són radials, tenim un dèficit perquè aquests impostos que paguem se'n van altres territoris reben a canvi menyspreu, insults, falta de respecte i domini polític i cultural, com a persones d'un territori.
  • La economia no ha de tenir vesant política. Què els espanyols no ho fan!: deu ser per això a la meva empresa hi ha clients potencials als que els agrada el producte, decideixen compar-lo i ho desestimen en quan se n'assabenten que som catalans; mentre que nosaltres comprem en funció de la relació qualitat/preu. Deu ser per això que a l'altiplà hi ha pressions polítiques des del centre perquè els centres de decisió de les empreses se'n vagin capa allà i si cal tancar cap centre, es tanquin aquí. Deu ser per això que no es va permetre la compra d'Endesa per part d'una empresa catalana.
  • Que el model havia de ser Alemanya que de dos països n'havia fet un. Estudiï història si us plau. Alemanya era un país dividit pels vencedors d'una guerra. Per haver-la provocat. Ells es consideraven de la mateixa nació i han tornat a refer el seu territori. Com li ha dit una tertuliana, també pot tenir com a model la ex Txecoslovàquia, avui dividida de manera pacífica en la República Txeca i Eslovàquia.
  • Catalunya ha d'estar sota la marca Espanya per atraure turisme. Aquesta si que es bona. Gent que conec d'Europa i fins i tot proveïdors (que haurien d'aplicar allò de que el client té la raó), mostren un descrèdit d'Espanya total. I ara amb la crisi, encara més. No és una cosa que m'agradi, ja he dit que no estic en contra d'Espanya però actualment Espanya és descrèdit i a més, els turistes que venen vindran igualment. La marca Barcelona pesa molt.
  • El caos econòmic en cas d'independència. Si aquest senyor necessita explicacions que vagi a la pàgina del CCN i que pensi que estem a Europa i en una economia globalitzada. Els mercats es mouen i l'espanyol cada vegada té menys pes. A més, si a mi no hem compren jo no compraré als meus proveïdors entre els quals n'hi ha molts d'espanyols...

Res de nou. Tot molt típic, conegut i superat.

2 comentaris:

  1. Típic sí però, malauradament, encara poc conegut i gens superat.

    ResponElimina
  2. Bé, poc conegut i superat per aquelles persones que no es volen assabentar però, a nivell polític, l'argumentació està decidida. Ells ho saben però continuen dient les mateixes coses per aquells que no van més enllà del simple fet de sentir dir.

    ResponElimina