dilluns, 28 d’abril del 2014

Misèries i miserables


El Cercle d'Empresaris mitjançant la seva presidenta van demanar una reducció del salari mínim dient que per què han de pagar a joves que no valen res.

Primer: Els joves són persones; no màquines al seu servei. Mereixen el mateix respecte que segur demanen aquests empresaris per a ells i els seus joves.

Segon: El joves no adequats per a un joc de treball simplement no són contractat o se'ls fa fora. Per tant, no se'ls paga cap salari. Si fins i tot fan fora a la gent que fa les seves tasques correctament...

Tercer: Si hi ha joves que van deixar els estudis per treballar a la construcció és perquè hi havia empresaris que els contractaven. I devien valdre perquè el hi pagaven “una pasta” i molt en negre. Molts han pagat les conseqüències d'haver deixat de formar-se.

Quart: Qui parla en aquests termes ha d'estar disposada a ser considerada de la mateixa manera. Aquesta senyora podria no valdre per a res, en la seva lògica, en un altre model de societat on uns no intentin explotar els altres.

Cinquè: Ja estan pagant salaris per sota del salari mínim, només cal veure el meu comentari anterior.

Sisè: De veritat que no estan disposats ni a pagar un salari de poc més de sis-cents euros, ja per sota dels més de set-cents considerats necessaris per a viure?

Setè: Potser el problema no està en els salaris si no en la mala gestió o en un model d'empresa equivocat. Ser empresari no és garantia de tenir les habilitats per fer-ho bé ni d'èxit.

Vuitè: Parla que per acomiadament són trenta dies. S'oblida que la llei permet fer-ho per vint dies.  Tota la gent que conec que han estat acomiadats cobraran vint dies per any treballat dels quals l'empresa només paga una part i l'altra queda per quan FOGASA tingui diners.

 
Si, s'han disculpat.  Em creuré les disculpes amb fets, no amb quatre paraules d'aparador.

5 comentaris:

  1. A mi també em van acomiadar amb 20 dies, però almenys me'ls van pagar tots. No puc dir que cobrés el salari mínim precisament, però és que el mínim és tan mínim que no entenc com en aquest país es permet aquesta vergonya. I si només fos cosa del PP mira, però la cosa va més enllà i tots ho sabem.

    ResponElimina
    Respostes
    1. El problema és que el sistema està fent veure que el normal han de ser el salaris baixos i que la gent s'epavili. No governen per a la gent sinó per a els interessos d'uns pocs i això està claríssim.

      Elimina
  2. Ja m'agradaria veure si ells estan més ben preparats que nosaltres.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo n 'he vist molts que NO. El problema és que si ets un mal treballador vas al carrer però si ets un mal empresari deixes a molta gent al carrer i és una de les coses que ha passat però això mai ho reconeixeran perquè sembla que treballador=dolent, despesa, etc. Empresari=bó, riquesa, etc quan no és així.

      Elimina
  3. En canvi ella s'ha guanyat tot el que té fent-se a si mateixa ... amb l'empenteta que dóna el néixer néta del propietari de TALGO.

    ResponElimina