dimecres, 11 de setembre del 2013

Diada 2013. Fem Via!

El Juliol de 2010 molts vam sortir al carrer pensant que érem una minoria i vam omplir demanant la independència. La felicitat de veure que alguna cosa havia canviat de manera significant es va confirmar l'any passat a Barcelona amb el centre totalment ocupat de manera pacífica i festiva.

Avui fem Via per la independència. Una cadena humana formada per gent donant-se la mà, unida, per a aconseguir la independència de Catalunya de manera pacífica i civilitzada. Tindrà un impacte important com ho demostren els habituals atacs.

Hem vist com una vegada més han intentat de canviar la finalitat: que sigui pel dret a decidir i així poder dir que la gent que hi érem en realitat no volíem la independència. Hem sentit a aquells que han convocat centenars de manifestacions sense pagar demanar que paguem. I hi ha qui aprofitant l'organització d'aquesta via vol fer la seva sense relació amb el que avui commemorem.

Continuen dient que els independentistes separem la societat i que no som demòcrates. Ho diuen aquells que no accepten la gent que pensa d'un altra manera. Els que consideren que la societat està unida quan els independentistes estem callats, quiets i submisos acceptant la seva voluntat sense dret a expressar-nos ni a decidir. Només es pot afirmar el que ells volen. Ens anomenen nacionalistes justament aquells que volen que tothom parli i pensi com la seva nació i agredeixen tot el que sigui català.

Avui hi ha gent que no hi serà a la via. Han hagut de donar-se de baixa per poder accedir a un lloc de treball on la decisió la tenen alguns d'aquests nacionalistes espanyols que parlen molt de democràcia i igualtat però, que eliminen qualsevol candidat sospitós de ser independentista.

Nosaltres tenim clar com som i el que volem. Diguin el que diguin, som un poble pacífic, respectuós i demòcrata que vol tenir el mateix que altres tenen: un estat propi. I ho celebrem d'aquesta manera, amb la gent donant-se la mà de sud a nord del País.

Molts han estat els catalans que han lluitat per la llibertat de Catalunya. Ara és el nostre torn i continuem endavant esperant aquell moment en que la Diada esdevingui un dia simplement festiu.

Moltes gràcies a tots els voluntaris que fan possible cadascuna de les activitats de lluita per la independència!

Aquest blog dóna la mà, fent cadena per la independència de Catalunya venint de "Dies de Glòria"  i cap a "El Mèlich" continuant la cadena.

3 comentaris:

  1. El teu post és tot un manifest. Tenim molt clar el que volem i ningú no ens desviarà de l'objectiu. Que no s'inventin ximpleries, tots els que anirem a la via sabem què hi anem a fer, ni dret a decidir ni mandangues. Qui no hi vagi, ja demostra quina és la seva voluntat. Igualment lloable, però que no intenti canviar les coses, que no li pertoca.

    ResponElimina
  2. Molt bona diada Jordi!
    Els de l'Alt Urgell anem al tram 365, Vallirana, però també repartits per tot el país donant-nos la mà.

    ResponElimina
  3. Un molt bon article, Jordi, vinc molt tard, però m'agrada llegir-vos en calma i llegir-vos bé.

    Gràcies per participar a la nostra Via de blogs. Hi serem, fins aconseguir-ho.

    ResponElimina