dimecres, 17 de juliol del 2013

El nou costum dels nacionalistes espanyols.

Dirigents del PE (PSOEc) i col·legues d'altres partits nacionalistes espanyols estant repetint allò que els independentistes som feixistes o nazis. Avui no posaré la connexió a la notícia doncs m'han informat que l'últim podria estar buscant sortir als medis per fer veure que és algú (i no li facilitaré) però sense tenir en compte això diu que som feixistes perquè separem catalans bons de dolents. A part que això no és cert. No ho fem! La mateixa acusació fa el mateix que denuncia: separar els catalans en dolents, els independentistes, i bons, els que pensen com ells.

El més preocupant de tot però, és l´ús tant trivial dels conceptes de feixisme/nazisme. Com si no fossin tant importants. Aquest ús totalment fora de lloc indica que són uns ignorants totals, o que no els importa trivialitzar o normalitzar uns conceptes letals per a la humanitat perquè tot val per denigrar aquest catalans “dolents”. Potser haurien d'estudiar una mica d'història per corregir tant el que diuen com per incrementar la seva tolerància a altres idees.

6 comentaris:

  1. Un altre gran exemple de demagògia, i el més greu del cas és, com sempre, que alguna gent s'ho creu i puja al carro. Nosaltres ens hem de fer els sords davant d'aquests comentaris, més val.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Una de les finalitats és que la gent que no vol o no té l'habilitat per raonar-ho, es faci a la idea que això és així perquè es repeteix molt.

      Costa fer-se el sord doncs molta gent va lluitar contra el feixisme, van patir i van morir, incloent gent del PSOE, quan era un partit d'esquerres.

      Elimina
  2. Vaig tractar aquest mateix tema en el meu blog fa unes setmanes perquè em sembla molt preocupant. La fal·làcia ad hitlerum, a més de ser una trampa argumental molt barroera és una forma d'escopir sobre la memòria dels milions de víctimes del nazisme. Si jo fos parent d'una víctima dels camps d'extermini m'enfadaria molt que em comparessin amb els màrtirs del "nazionalisme català" (aquests disset nens que són obligats a estudiar en català o els marits que han de suportar que la dona posi TV3 a casa).

    És molt trist que, a aquestes alçades, quan encara queda molta pel·lícula, ja recorrin a tàctiques d'aquest nivell de baixesa moral. Dir que un moviment que destaca pels seus actes festius, pacífics i radicalment democràtics és nazi és una difamació tan burda que l'únic que aconsegueix és deixar patent la pobra qualitat democràtica de qui parla.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Crec que ja hi ha hagut alguna queixa d'alguna societat relacionada amb les víctimes dels Nazis.

      La part positiva (per veure-ho d'alguna manera) és que si ara, que "queda molta pel·lícula" ja estan així és que no tenen res més que argumentar. Tot acompanya pel que diu una legislació feta per ells, per un tribunal polític i perquè si, perquè tot ha de ser "indivisible".

      Elimina
  3. Això d'acusar de nazisme a la mínima ho reflexa bé la llei de godwin
    http://ca.wikipedia.org/wiki/Llei_de_Godwin

    ResponElimina
    Respostes
    1. Molt bona! no la coneixia. No deixa de ser un recurs quan perds arguments.

      Elimina