dijous, 24 de novembre del 2011

Lynn Margulis - Descansi en pau

Dimarts va morir Lynn Margulis.  A ella li devem la teoria endosimbiont i la divisió dels éssers vius en cinc regnes entre d'altres coses.

Vaig tenir l'oportunitat d'assistir a dues de les seves conferències a la UB.  Moltes vegades els conferenciants arriben amb una o més persones de la Facultat que l'acompanyen, quedant una mica distants.  Ella va arribar barrejada amb els alumnes i vestida de manera juvenil, fins i tot, diria, una mica hippie cosa que li donava un aire desenfadat.  Però sobretot, tenia aquella amplitud de visió que li va permetre descriure les seves troballes inicialment fora de l'esperat però, que avui en dia són acceptades per la comunitat científica.

Si! estem formats per cèl·lules que inclouen microorganismes que el seu dia es van incorporar com a simbionts.  A la gent li sorprèn però són d'aquells aspectes meravellosos que fan estimar l'estudi dels éssers vius.

(A la fotografia amb un dels seus llibres:  Margulis, L. i Dolan, M. F. 2002. Els Inicis de la Vida.  Evolució a la Terra Precambriana. La versió en català és de 2006, Edicions Bromera.  Alzira, València).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada