dilluns, 21 de febrer del 2011

Futbol? - Manipulacions maquiavèl·liques.


El que està passant amb el futbol és increïble. Ha passat de ser un esport a un camp de lluita entre Madrid i Barcelona on el que menys importa és l'esport. No es fomenta el joc net ni la rivalitat sana sinó el guanyar sigui com sigui i el fustigar l'altre equip. Em comença a fer fàstic el futbol de primera divisió per l'ambient maquiavel·lista que ha fet la caverna mediàtica. No és tracta de guanyar al camp, es tracta de guanyar fora d'aquest, sigui com sigui. La temporada passada ja va haver alguna fotografia manipulada i avui s'ha tornat a repetir. El Marca i l'As han tornat a manipular imatges. L'As ha demanat disculpes per un jugador de l'Atlètic que ha desaparegut (!) d'una fotografia per fer veure que hi havia un fora de joc al primer gol del Barça. I ho ha fet perquè el Marca ha tret la mateixa fotografia manipulada d'altra manera però on es veia el jugador. Diuen que ha estat una errada però que hem perdonin per la meva incredulitat però de les fotografies només desapareixen coses si es manipulen. Algú ho ha fet i s'ha publicat la noticia que els interessava independentment de que fos certa o no: manipulació! És una vergonya faci qui ho faci. Això no té nom. No tenen dret a dir-se periodistes. Per ser professional de qualsevol matèria cal una ètica que no tenen.

Mentre no aconseguim una lliga europea i/o el Barça hagi de jugar la lliga espanyola, i pel bé de l'esport, jo donaria la lliga al Real Madrit al setembre, que ho celebressin i s'inflessin de pensar que són els millors i després, amb l'ego satisfet, a jugar i a gaudir del futbol sense que la premsa toques els nassos. Només joc i joc net.

3 comentaris:

  1. Les disculpes són del tot falses. Quina casualitat que justament desaparegui aquell jugador i no cap altre!
    Una Lliga Europea ja, si us plau! La lliga aquesta amb nom de banc és insuportable!

    ResponElimina
  2. Albert: Sempre m'ha fet gràcia això de que una lliga porti el nom d'un negoci. Al final, hi ha el perill de que acabi manipulada en funció del que interessi per a incrementar els beneficis. És una pena però dubto molt de que això sigui esport.

    ResponElimina