dimecres, 9 de febrer del 2011

Medis de comunicació amb amos

Una de les coses que hem preocupen és el poder dels principals mitjans de comunicació. Sabem que per a cert tipus de noticies hem de consultar determinada premsa digital. Però això ho fem els que ens movem per internet. La major part de la gent només mira la televisió, la ràdio i llegeix (si ho fa) els grans rotatius.

Aquests medis de comunicació mostren de manera diferent les noticies segons qui estigui al govern. Ens han mostrat que tot el que va fer el tripartit és dolent o està malament, donant una sensació de desastre i incapacitat de qualsevol persona d'aquell govern, fins i tot dels militants d'aquells partits. Ara, tot el que està fent CiU està molt bé i tots són molt bons i totes les accions que no ens agraden les fan a contracor, pobrets, degut a la mala gestió anterior. Per exemple: Abans els 80 km/h eren ridículs però ara resulta que hi ha on són necessaris i s'han hagut de conservar. Abans no hi havia relació entre la velocitat i la contaminació ambiental però, la velocitat variable ha començat amb un límit de 80 km/h degut a les condicions ambientals. I així ho han decidit perquè són molt llestos, no perquè es van equivocar el seu dia.

Tot i que a molta gent no li feia el pes el tripartit per diferents raons, com la actitud poc independentista del partit que deia que l'era, no crec just que es consideri tota la seva activitat com a negativa. I no soc dels que els ha donat suport la darrera legislatura. Com a mostra, resulta que Catalunya és la única que va fer els deures en resposta a una Directiva de la UE respecte conques fluvials. Això es va fer durant la última legislatura. A la meva feina he rebut un munt de missatges referents a aquesta tasca i les empreses tenien les portes obertes a la participació. Tot i que no vam participar per les dimensions petites de l'empresa, si que considero la gestió d'aquest tema com exemplar.

Això si, tot i havent fet bé la feina (que ha costat uns diners que altres no s'han gastat), potser Catalunya acabarà rebent indirectament si l'estat Espanyol no compleix com no ho ha fet fins ara.

2 comentaris:

  1. Un bon exemple el discurs sobre els 80 km.
    Ha canviat com un mitjó.

    ResponElimina
  2. Jordi Vàzquez: I em temo que no serà l'únic. Tot és imatge, fins i tot la política.

    ResponElimina