dijous, 29 de juliol del 2010

"Por que yo lo valgo"

Un cop el Parlament de Catalunya ha decidit prohibir les “corridas” de braus proposada per una iniciativa legislativa popular (ILP), la presidenta del PP a Catalunya ha dit que portarà l'assumpte a les cambres espanyoles perquè les comunitats autònomes no puguin prohibir-les (http://www.vilaweb.cat/noticia/3759066/pp-demanara-corregudes-bous-siguin-dinteres-generals.html).

Doncs resulta que a les illes Canàries ja les van prohibir fa 19 anys (1991) i no va passar res ni ningú s'havia preocupat ni havia fet tant de soroll. El que està molt clar és la intenció del PP, com sempre, de imposar les seves idees a la majoria, el seu anticatalanisme i el voler marcar territori (es pot llegir també sotmetre, imposar, etc) de l'estat Espanyol sobre Catalunya.

Hauria de tractar-se només de decidir si es permet o no fer espectacle públic amb la tortura d'un animal deixant de banda altres aspectes, especialment el nacionalisme espanyol o català. O no hi ha espanyols contraris a les “corridas”? No hi ha catalans als que els hi agrada? Tot espanyol ha de ser pro-braus i tot català anti?

Aquesta i moltes altres decisions les hauria de prendre la gent mitjançant consultes vinculants, de manera que no hi hauria més discussió. O no hauria d'haver-hi per aquells que es considerin demòcrates.

Fent canvi de full però al voltant del mateix tema, ahir anava escoltant la ràdio mentre conduïa. A la cadena Ser entrevistaven diferents persones per saber l'opinió sobre aquest tema. Dons vaig mig sentir les opinions d'un tal David Pérez. Segons ell acceptava que alguns partits s'haguessin posicionat, però que volia una votació a ma alçada per que aquells que votessin a favor de la prohibició quedessin en evidència davant la població. Donava a entendre que l'altra postura no era respectable i que aquesta gent mereixien un càstig per part de la població. Aquesta percepció seva del respecte a altres idees i el to de l'entrevista em va fer pensar que era un parlamentari del PP. Doncs no, per a sorpresa meva, resulta que és del PSOE a Catalunya. No vaig notar la diferència!!! És una pena que els polítics, enlloc de parlar, escoltar, reflexionar i actuar, i fer-ho amb respecte, es dediquen a actuar amb mala llet, agressivitat, falta de respecte i, sobretot, amb una manca total d'intenció de servei a la comunitat. Ho acaben emmerdant tot.

Editat posterior: Els taurins aniran tribunal constitucional espanyol (http://www.lamalla.cat/politica/article?id=391970). Com es consideren perdedors ara intentaran imposar la seva decisió sobre la del Parlament. Intentaran que aquest perdi competències sense que els importi les conseqüències més amplies que pugui tenir. Com si la resta no ens haguéssim considerat perdedors de moltes decisions que hem hagut d'acatar democràticament. Per cert, van presentar també un recurs el 1991 amb la primera prohibició?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada