dilluns, 10 de setembre del 2012

Utilitat


Algunes vegades m'han preguntat, i he vist a la xarxa, unes qüestions que es poden agrupar: Per a què serveix penjar estelades? Senyeres? Per a què serveixen les marxes? Les consultes? Per a què serveis les manifestacions demanant la independència? Molta gent pensa que tot això és una pèrdua de temps i que no s'aconseguirà res.

Si que serveix!. Es va creant tot un clima adequat, una insistència necessària per a aconseguir aquesta meta. Diem que no ens conformem. Que volem fer-ho i ho recordem tota l'estona. Que ningú se n'oblidi, especialment els d'aquí perquè som els principals responsables del procés.

Em diuen que la manifestació del 10J no va servir per a res. NO!. Com a mínim a mi em va servir per a adonar-me que no era una cosa rara. Érem molts i va quedar clar que hi havia una força latent a partir de la qual es pot construir. (o tenir por pels contraris). Les imatges parlen per si soles independentment de les estimacions de participació (què haguessin dit els medis de comunicació espanyols si la mateixa gent hagués anar a demanar ser els seus esclaus, els seus súbdits?). Allò ens va donar ànims i força per continuar, i per això dimarts hi tornem. I s'afegiran aquells que es van penedir de no haver estat a aquella.

I per a aquesta mateixa gent que s'ho pregunta, va servir perquè facin la qüestió i en reflexionin, i perquè molts perdin la por i faci el pas definitiu, sumant.

3 comentaris:

  1. No sóc massa amant de les manifestacions perquè penso sincerament que serveixen de poc. Serveix per qui hi va, però si ens n'oblidem el dia següent, els que manen estan tranquils. Això va passar el 10J famós, el dia següent ningú no en parlava. Doncs aquí pau i després glòria. No podem deixar que això torni a passar. Aquest cop no hi faltaré perquè hem de cridar ben fort, i que només sigui el principi. Ara som molts més que al 10J, molta gent està cansada de tot plegat, i no és que siguin independentistes de soca rel, però saben que sols ens aniria millor la cosa. Aprofitem el moment per iniciar alguna cosa important. La marxa no acaba demà, tot just comença.

    ResponElimina
  2. Sense les consultes no hagués existit la manifestació del 10J i sense la del 10J no existiria la marxa de demà. Tot suma. I tant que va servir la manifestació de fa poc més de dos anys!

    ResponElimina
  3. I tan que ens servir...no estaríem pas aquí.

    ResponElimina