dijous, 28 de juny del 2012

51% i ara què?


Què els espanyols volen eliminar el català és un objectiu més que conegut. També que els que defensen el bilingüisme són aquells que no parlen el català ni volen. Tothom se'ls ha de dirigir en el seu idioma que consideren superior, tal i com ells es consideren amb els catalans. Són els conqueridors. I una vegada més utilitzen el seu tribunal espanyol demostrant el seu dret de conquesta actuant allà on saben que poden acabar amb el català, pixant-se a sobre de les decisions i dels representants del poble català escollits en unes eleccions.

Aquest dret de conquesta els porta a considerar que tot el que hi ha a Catalunya els pertany. Així, tot i que paguem més i se'n porten bona part dels nostres impostos ens consideren insolidaris.

Mentre, l´última enquesta del CEO diu que ja som un 51% els que votaríem SI a la independència i tot i que aquesta dada és important, encara ho és més la tendència d'increment. El problema és que és CiU qui recull la major part del vot sobiranista. Una coalició formada per un partit que no se sap i un unionista. Un grup que baixa el cap en quant els amos parlen i que no mostra cap intenció de portar-nos a l'estat propi que deien. Estan lligats de mans per grups de pressió espanyolistes o és que són unionistes? La sensació és que han proposat un pacte que saben que serà rebutjat, hauran complert amb la promesa electoral i la culpa serà dels altres i així quedarà la cosa com qui no sap i mentre Catalunya enfonsant-se més i més. És com si visquessin en un món paral·lel quant moltes persones ja han expressat el seu desig d'independència, entre els quals es troben antics militants del partit tant espanyolista i uniformitzador com el PPs, com en Curtó (tertulies COM) o la Nebrera. Fins i tot a les illes un dels seus diputats se'ls va girar en contra per la seva política etnicida respecte al català.

Ara que sembla que tenim les condicions per a donar un bon impuls, tenim un govern tant apàtic que cada cop és més clar que ha de ser la societat civil qui faci el pas.  Però com per això faria falta que els sobiranistes es deixessin de ximpleries sobre si l'estelada groga o blava o sobre qui no ha de manar després, o sobre altres discussions bizantines, potser seran els espanyols que finalment ens facin fora mantenint intacte el seu orgull de fidalgos.  Cal seguir pressionant.

2 comentaris: