dijous, 2 de febrer del 2012

Pamflet al tren


Avui al tren m'he trobat un text de la CGT informant que feien una manifestació a la tarda a Barcelona en defensa del servei públic ferroviari.

Avanço que en molts aspectes d'organització de la societat estaria d'acord amb ells però hi ha coses molt criticables:

“La subida de tarifas en Catalunya es discriminatòria con el resto del estado donde el incremento es mucho menor” Es clar, si els hi paguem nosaltres! El 40% dels impostos que paguem a Catalunya, independentment del nostre sentiment nacional, no tornen. Ep!! i la discriminació s'aplica en general, les tarifes són una cosa més. I si parlem també d'infraestructures en general? De no poder decidir? De que uns tribunals tombin el que decideix el Parlament, etc.

“La Generalitat deja tirados a lo vecinos de la línea de Lleida a la Pobla de Segur, a la vez que regala millones y más millones de euros a la ruina de Spanair y a las desiertas pistas de aterrizaje de Alguaire”. I l'Estat s'ha gastat 10 vegades més en ajuts a Ibèria i li ha montat un aeroport per a ells, on les taxes no s'augmenten per no perjudicar-la. Escanya intenta deixar l'aeroport del Prat com a una simple recollida de passatgers cap a Barajas. També posa obstacles al desenvolupament del port i a l'eix ferroviari mediterrani. Tot això significaria desenvolupament econòmic i molts llocs de treball que no s'aconseguiran simplement perquè escanya ens vol escanyar econòmicament i només pensa en el seu profit. Han de ser més.

“La Generalitat de Catalunya apuesta públicamente por privatizar el servicio ferroviario que presta actualmente RENFE”. Doncs com a usuari de rodalies estic desitjant que facin fora RENFE. Soc partidari de que la gestió la porti una empresa pública catalana però no RENFE que ens ha mostrat una falta de respecte total als usuaris durant anys. Però, és Escanya qui no deixa que ens desfem d'aquesta empresa sense capacitat ni ganes de donar un bon servei.

“No se acabarán las averías y los transtornos que sufrimos cotidianamente los ciudadanos en Rodalies, si no se invierte en ampliar y modernizar la infraestructura de ADIF (...)”. Doncs com usuari, també els vull fora de Catalunya. També ADIF han mostrat poques ganes de donar servei. I si comparem les inversions a les rodalies de Madrit i Barcelona? Segur que veureu que el problema d'inversions és polític i el que ens perjudica és, clarament, Espanya.

Doncs si companys treballadors, entenc que vulgueu defensar els vostres llocs de treball i el servei públic. Faltaria més! En això teniu tot el meu suport. Però, l'escrit en castellà i amb un fons de culpar únicament la Generalitat quan hi ha altres responsables està fora de joc. Aquest mateix fons segueix línies similars dels partits més conservadors i nacionalistes espanyols. Els treballadors catalans tenim dos problemes globals: el socio-econòmic propis de viure en una societat capitalista i que el neoliberalisme està portant als extrems; i les imposicions, espoli, etonocidi i menysteniment d'Espanya que ens té colonitzats per treure'n profit econòmic escanyant-nos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada