dijous, 12 de gener del 2012

Denominacions errònies

Molts ja fa temps que considerem el PSC com a la federació catalana del PSOE.  Doncs estem equivocats.  No és una federació, es un partit sotmès de manera voluntària al partit espanyol.  De fet s'anomena Partit dels Socialistes de Catalunya.  De Catalunya, no socialistes catalans o socialista català.  Ens ho confirmen fins i tot militants del propi partit o, millor dit, ex-militants.  I ho verifiquen en Rubalcaba que vol un partit únic i la Carmen Chacón ja està dient els “viva Escanya” que li havien demanat.  Res ha canviat tot i posant un nou cap visible.  Mantenen la idea d'un estat federal irreal que manté Catalunya sotmesa a Escanya i en espanyol

També estem errats quan usem la paraula “unionista” per referir-nos a gent que no vol la independència.  Tot i que la paraula unió és neutra, té una certa interpretació positiva quan es parla de comunitats.  Però de positiva no té res per aquell poble que queda per sota de l'altre.  Així que a partir d'ara em referiré a ells com a submisionistes o sotmetionistes perquè a més de ser submisos volen sotmetre els altres.

Com que el nom de PSC és incorrecte dons l'únic que és veritat és Partit (un socialista mai pot donar suport als “mercats” ni privatitzar grans empreses estratègiques ni negar el dret de llibertat a pobles, ni ser neoliberal o simplement liberal, etc), per poder mantenir les inicials podrien canvia a Partit per Sotmetre els Catalans o Partit dels Submisos de Catalunya.

3 comentaris:

  1. Fins i tot posaria en dubte la primera sigla, la de Partit. Sempre m'han semblat una trepa, la veritat. No em mereixen confiança, no tenen cap interès en Catalunya, només són d'aquí.

    ResponElimina
  2. La Chacón té unes ànsies de poder patètiques. Està fent tot i més per demostrar que és molt espanyola i acabarà fent el ridícul.

    Mai he votat PSC, però quan jo era joveneta em donaven una imatge molt diferent. Ara no els entenc. Gens ni mica.

    De les dues opcions que proposes, crec que Partit dels Submissos de Catalunya queda més bé. No s'atreveixen en absolut a portar la contrària a les consignes que els arriben d'Ejpaña.

    ResponElimina
  3. Xexu: Alguns només "estan" aquí.

    Assumpta: Això del PSC ho diuen fins i tot els militants que han deixat de ser-ho dient que el PSC és mort.

    ResponElimina