divendres, 2 de desembre del 2011

La raó i les formes

No em sembla bé que en Lopez de Tena digui "cosa" o altres coses que menystinguin a qualsevol membre del Parlament.  Crec que cal ser més educat tot i que els altres no ho siguin del tot.  Aquesta senyora no és una "cosa", és una persona.


Però, tampoc és correcte que es prohibeixi dir una realitat: "Espanya ens roba" o que hi ha un "espoli fiscal".  Segons el diccionari robar és apropiar-se indegudament, amb violència, amb engany, d’amagat, (allò que és propietat d’altri).  Que s'ho emporten d'amagat i amb engany està clar.  Que els espanyols ens considerin la seva la seva propietat no vol dir que ho siguem o vulguem ser-ho.  Aquest diners són nostres.

En qualsevol cas, digui com es digui, que cada any milers de milions dels impostos de Catalunya, un 8% del PIB no tornin, em sembla un gran insult per a qualsevol ciutadà de Catalunya.  I cada vegada que certs polítics escollits aquí obren la boca per defensar els espanyols i no els catalans.  I que s'esbronqui a la gent per parlar català o per defensar la seva cultura.  I que se'ns menystingui als medis de comunicació i la gent faci cas, simplement per no voler ser com ells.  Tot això són insults.

"I tant mateix: Escanya ens roba.  Hi ha espoli fiscal".

2 comentaris:

  1. El senyor López Tena tot sovint estaria més bonic calladet. Cada cop que obre la boca és per a escopir foc pels queixals. Potser té raó, però amb aquestes formes la perd tota.

    D'altra banda la prohibició de la SENYORA de Gispert és molt perillosa. Si en un Parlament no es poden debatre certes qüestions ni utilitzar certs termes que parlen per si sols, tenim un problema amb la nostra democràcia.

    Més ofensiu és patir l'espoli fiscal i ningú té els pebrots de dir que ja n'hi ha prou... oi SENYORA de Gispert?

    ResponElimina
  2. Porquet: el problema és que aquí s'està imposant el no poder parlar de el que no interessa als unionistes. Em fa la sensació que hi ha una censura encoberta i la del Parlament no és la més ferma.

    ResponElimina