dimarts, 12 d’octubre del 2010

Avui treballo a casa

Avui que tinc temps per vacances obligades faré tres apunts sobre diferents aspectes:

  • Avui, amb gran sorpresa, he sabut que van haver catalans implicats en el procés d'independència de l'Argentina. Això tira per terra les afirmacions d'un senyor que escriu llibres revisionistes sobre la guerra civil espanyola, anticatalà i identificat per historiadors seriosos com a pseudohistoriador. Aquest senyor que ha tingut premsa perquè diu el que alguns adinerats ja els hi agrada, el seu dia em va enviar un escrit (com a membr d'una llista de correu sobre la GCE) sobre el nacionalisme català. Segons ell, tot havia estat un invent de finals de finals del segle XIX. Dons bé, aquí tenim un exemple de principis d'aquest segle, amb noms que enllacen amb el XVIII. A terra la seva hipòtesi (que no teoria com ell voldria).

Aquest article i l'editorial de Vilaweb no tenen preu en una data com avui. Per cert, el meu record per a tots aquells indígenes i cultures aniquilades per drets de conquesta.

  • Els trens han tornat a fallar. Aquesta vegada per una avaria “excepcional” a l'alimentació del sistema d'alimentació elèctrica del centre de control. No pot ser que un centre d'aquest tipus pugui aturar-se per una avaria d'aquest tipus. Altres edificis (hospitals, facultats, etc), tenen com a mínim sistemes duals d'alimentació per si falla un. La lògica diu que un centre tant important ha de preveure aquestes avarias i posar les mesures preventives adequades. No fa falta ser un expert en anàlisi de perills per adonar-se'n. Com sempre, instal·lacions distant del primer mon al qual volem pertanyer. Per ja sabem, ADIF-RENFE no estan per a donar servei a la gent. Per a que estan encara no ho sé: fer que es fa? Donar feina a una part de la població i alts càrrecs? El sistema de rodalies actual no és fiable ni en horaris ni en funcionament.

  • Què fa determinat personatge, lider d'un partit que té tres escons al Parlament sortint tan sovint a diferents televisions inclosa TV3? Qui està al darrere? El trobem fins a la sopa. Al Polònia va fer conya sobre aquest fet però també el van treure! I dues vegades: a la conya i el real!

1 comentari: