dijous, 12 de desembre del 2013

A treballar pel SI-SI


Després de tantes voltes per fi hi ha una qüestió, o més, i data de consulta. Semblava que no arribaria mai i sincerament, pensava que els partits només estaven fer passar el temps. Personalment no m'agrada gaire aquesta qüestió semi-seqüencial. Crec que les coses senzilles són millor. Això farà que molta gent no s'acabi d'aclarir. Per altra banda, crec que s'ha fet per intentar recuperar el Partit Espanyol (PSC), cosa que és perdre el temps un cop s'han definit com a nacionalistes espanyols i ens neguen el dret a decidir.

Una de les conseqüències d'aquesta decisió és que caldrà explicar molt bé que s'entén per Estat en cas que guanyes el Si i el No. Si passes això últim, caldria explicar com s'evitarà que Espanya torni a considerar Catalunya de la seva possessió i acabem de nou amb atacs a la nostra cultura i economia. L'estructura anomenada de les autonomies és una federació. Serà més del mateix? Confederació? Aquesta paraula queda fora de les possibilitats dels nacionalistes espanyols i només tindria sentit dins de la UE que és confederal.

Estem d'acord o no amb la qüestió, el que està clar és que finalment els partits ens han fet cas i han fet feina i d'ara endavant el que cal és dedicar-se a fer la consulta i treballar perquè guanyi el SI-SI, única possibilitat que té Catalunya de sortir-se'n.

4 comentaris:

  1. El No-No està clar, el Si-Si també, però els del Si-No de que van? son els mateixos que no saben mai que volen, no? aquells que fan cua a la panaderia dubtat mitja hora entre una barra de mig o dues quart...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Crec que ningú no ho sap. Potser ha estat una manera de que aquells que parlaven molt de altres vies puguin entrar a nivell formal però que desprès no serveixi per a res.

      Elimina
  2. A diferència de la majoria, jo he quedat decebut, i amb el pas de les hores vaig a pitjor. Per mi és una pregunta amb tres respostes el que no volíem, i per tant, ens han pres el pèl. Serà inclusiva, però és que volíem preguntar sobre la independència. Si era, que no, doncs no. Ara hi ha tres opcions i el vot es divideix, no crec que cap arribi al 51%. Em sembla que en faré un post.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sembla que els catalans ens ho haurem de treballar molt i molt. Cal aconseguir una àmplia majoria pel SI-SI. Des del meu punt de vista el SI-No ens porta al mateix.

      Elimina