dijous, 10 de gener del 2013

El parany de l'estat federal.


IU s'apunta a l'enganyifa de la  proposta federalistaPerò si l'estat Espayol ja és federal com molts sabem i que quedar clar  en  l'escrit del Catedràtic de Dret Constitucional de la UAB, en Francesc de Carreras  a un diari. A què ve això? Un pas més del nacionalisme espanyol per continuar la submissió?

En aquest estat ja federal hi ha unes comunitats que imposen la seva manera de ser i de parlar a d'altres sense reconèixer més que les obligacions de pagar i obeir-los. L'estat federal no és la solució, només és un instrument que funcionarà millor o pitjor en funció de la mentalitat i bones intencions dels territoris federats i del govern principal. I Espanya no ha demostrat cap intenció d'entendre'ns ni de respectar-nos durant els darrers 300 anys. Fins i tots els “progres” que signen manifests pro-federalista (saben el que signen?) callen quan hi ha agressions a la cultura. Potser ja els hi va bé?

La única manera de ser respectats és ser sobirans i això dóna com a molt per fer una confederació. I per això ja està la UE.

Amb aquesta actitud IU ens nega als treballadors catalans, els drets que tenen els seus: tenir i que sigui respectada la nostra cultura, el dret a tenir inversions adequades al territori on vivim en funció dels impostos que paguem assegurant la viabilitat econòmica i per tant els nostres llocs de treball i, a tenir un estat propi per poder prendre les nostres decisions. Entenc que vulguin que els seus treballadors de regions on no hi ha tanta feina cobrin sigui com sigui i treien els diners d'on sigui però ho volen a canvi de negar drets a altres. Com a mínim accepten el dret a decidir però, com altres partits espanyols, vindran a fer campanya com a amos. En cas que fos altre territori el que vulgues ver un referèndum, mai se m'acudiria anar allà  per intentar convèncer-els del que jo vull sinó que els deixaria a ells la discussió.  Interferir em semblaria una falta d'ètica i intromissió en el seu dret a decidir.

Queda per veure quina serà la posició d'ICV. Serà servil i sense autonomia fent valer els interessos espanyols per sobre dels nostres com el PSOEc o de veritat defensarà els treballadors catalans?

5 comentaris:

  1. Per començar, per federar-se s'ha de tenir una voluntat per fer-ho, i l'estat espanyol retira més a França en aquest sentit, centralisme a tope i els altres a pagar i a callar. Per mi és una postura molt ingènua per part dels 'federalistes' d'aquí, ho volen i ho veuen com una solució, però no et pots federar per la cara si l'altre no ho vol! I si no parlem de la gent, sinó dels partits que volen aquesta solució, està clar que són espanyolistes i tenen el cul llogat. El PSC és només una delegació. Esperem que ICV no caigui tan baix.

    ResponElimina
  2. AIXO DEL FEDERALISME,ES UNA MANERA DE REMANAR LA PERDIU,ELS SOCIATES ESTAN EXCLUSIVAMENT PREOCUPATS AMB SI LA CHACON ES LA PROPERA MANAIRE...OBRERS CATALANS? "¿ESOS QUE QUIREN?"....

    ResponElimina
  3. Xexu: jo no crec que sigui una postura ingènua, crec que és una enganyifa per mantenir-nos sotmesos. Recordem que quan es parla de territoris sobirans cal parlar de confederació. En una federació, una llei federal pot fer que el català no sigui llengua vehicular o que les inversions al teu territori siguin inferiors a les corresponents. És el que tenim.

    Oliva: Això segur. És la seva manera de dir NO, NO i NO! que tot continuï com fins. Als catalans que els bombin mentre nosaltres podem arribar a ser ministres.

    ResponElimina
  4. No entenc com es pot anar per Catalunya defensant un federalisme que a Espanya no interessa ningú, absolutament ningú. Sí, bé, pel que dieu: marejar la perdiu, seguir visquent del "mòmio" i narinant. Fins a la pebrotera estic, de federalismes.

    ResponElimina
  5. Ferran: No n'hi ha de federalistes. És només una excusa per a mantenir la submissió de Catalunya. El pensament imperialista pot més que qualsevol altra posició, fins i tot la democràtica.

    ResponElimina