dijous, 29 de novembre del 2012

25N - No diguis blat...

-->
Ja tenim els resultats tant esperats. Els resultats són bons des d'un punt de vista sobiranista tot i que la propaganda espanyola la veu com una derrota. Al meu parer:
 • CiU es va equivocar en proclamar com a objectiu la majoria absoluta.

 • CiU no ha sabut demostrar que no tornaria a fer la puta i la Ramoneta. En Duran a les seves files fa molt de mal.

 • La imatge dels cartells han tingut l'efecte contrari al buscat. Una cosa és assumir responsabilitats de lideratge però en aquest País cal fer-ho amb modèstia.

 • No es pot sortir a un reportatge de televisió dient que en una Catalunya independent els peatges i l'euro per recepta continuarien. L'estat propi ens permetria decidir que fer però no es pot imposar una determinada ideologia. Es tracta de que no ens allarguin les concessions a canvi d'ajudar a vies privades al voltant de Madrid.

 • Tot i guanyar, aquest partit té un problema d'assessors i/o d'equip que interpreti la realitat.

 • L'euro per recepta, les retallades en educació i sanitat principalment han fet molt de mal a aquest partit. Molta gent ha decidit no votar-los per aquestes actituds imposades d'una manera dura, sense escoltar a ningú i sense mesures a les parts de la societat més riques.

 • La gent que es queda a l'atur o sense casa no volen sentir res dels que manen aplicant les polítiques actuals siguin pròpies o imposades, tot i que en aquest cas no sembla que els hi molesti gaire.

 • Ara a CiU hi ha sobiranistes. Els submissionistes han marxat.

 • El pseudodiari del Mundo i l'estat espanyol han tingut èxit. Llençar merda en forma de titulars sense recolzament documental vàlid ha esta suficient com perquè gent que conec es cregués aquestes notícies.

 • En el mateix sentit la propaganda de la por ha fet la seva feina. La gent no s'atura a pensar. P.e. en el cas de les pensions la gent creu que es paguen amb uns diners que estan dipositats en un compte quan en realitat qui ho paga és la gent que treballa ara.

 • L'estat espanyol ha demostrat una vegada més la seva manca intencionada de cultura democràtica evitant el vot d'unes 150.000 persones que viuen fora, sabent quin és el perfil majoritari oposat als seus interessos.

 • Com era d'esperar, s'ha mobilitzat molt vot espanyolista. Un d'ells m'explica que tant se li és pagar més impostos doncs la seva família al sud de la península surt beneficiada, si l'economia aquí s'enfonsa se'n tornarà i el català i la nostra cultura els importa una bleda. Hi ha molta gent que viu a Catalunya i no se sent d'aquí però que vota en contra de la independència simplement per domini territorial. En contra del que pensen molts partits hi ha ciutadans de Catalunya que no són ni volen ser catalans. Això si, critiquen com funciona la seva regió tot i que votant en contra afavoreixen que Catalunya es pugui tornar de la mateixa manera. La seva.

 • No només els medis de comunicació sinó també les empreses d'enquestes s'han convertit en eines de propaganda i no d'informació.

 • El partit del govern Espanyol ha usat les estructures del seu Estat (en part pagades pels nostres diners) per anar en contra del que diuen part de la seva població. És l'actitud que cal esperar del que ens considera del seu domini i sense drets. Això si que es provocar divisions.

 • El PSOE, tant avançat que es creu, nega el dret a decidir i diu als seus d'aquí que facin cas, que manen ells. Només el seguidisme està permès.

 • El que ara manen al PSOEc deien que els catalanistes els hi treien vots, que s'havia de ser espanyol per a guanyar i conservar els vots de les zones amb gent immigrada el segle passat i ara que han fet fora els catalanistes tenen els pitjors resultats de la història. No n'aprenen: molts dels seus “espanyols” no són federalistes, són centralistes, volen el domini i han marxat a posicions que es mostren més “rojigualdas”. Però ells tant contents...

 • Les CUP, la sorpresa agradable. No creia que entressin i tinc curiositat per veure si faran una bona tasca o tindran una actitud com la que ha portat a SI a estar fora.

 • Els “arriba ejapanya” cridant com sempre dient que ells tenen la raó, que els seus vots, tot i ser pocs, valen molt més i s'ha de fer el que ells volen. Que els catalans només són els que els voten i la resta no mereixem res. Es pensen que el desig d'independència és només d'una persona. Són superiors, és clar, i ho saben tot. Ara que aquesta persona ha guanyat però no per majoria absoluta proclamant al vent que Catalunya vol continua sotmesa.

 • Els votants han donat una majoria als independentistes però jo només compto 71, caldrà veure que faran el 13+3 que els altres compten. Els primers tenen un electorat molt barrejat però com a mínim reconeixen el dret a decidir i a l'autodeterminació. Dels últims, amb els que estic d'acord en moltes coses, no sé com actuaran en aquesta nova etapa.
Tot i que ara els 50 de CiU són independentistes quan abans no l'eren, els resultats de CiU seran explotats per la caverna i suposaran un pas enrere perquè hi ha molta gent que no s'atura a pensar, es queda amb els titulars.

Cal anar a aquesta gent: mostrar el robatori econòmic, la manca d'inversions que té com a objectiu l'enfonsament de l'economia catalana i la seva actitud etnicida. Cal anar fora, a Europa i resta del món per mostrar com és Espanya, portar-la als tribunals internacionals i mostrar que de democràtic només de paraula.

I sobre tot, no donar res per guanyat fins que sigui un fet.3 comentaris:

 1. Estic força d'acord amb la teva anàlisi, però discrepo en un parell de punts. Bé, un d'ells és deixar clar que no és el mateix independentisme que dret a decidir. Qualsevol partit mínimament modern hauria d'estar a favor del dret a decidir. Ara CiU es pot considerar sobiranista, tot i que fa uns mesos no ho era. ICV no ho és, de cap manera. Però advoquen perquè el poble voti, només faltaria amb la seva ideologia! Postulo que votarien no en el referèndum, i bona part de CiU també.

  L'altra cosa en la que discrepo és en el que dius de les declaracions del president en el programa de tele. Ell va dir que, tenint en compte que manava ell, no deixaria d'haver retallades ni es suprimirien els peatges. Què preferies, que mentís? Ell va dir la seva opinió. A mi em va semblar sincer i valent, per mi va guanyar punts justament per això. Si em voteu, que ho sapigueu, no us menteixo.

  ResponElimina
 2. D'ACORD EN QUASI TOT, PERO......COMPTE AMB FER FRACASAR A CiU,I FORÇAR UNES NOVES ELECCIONS,PODEM PATIR UN DALTA-BAIX QUE FARA FELIÇ A ESPAÑA...I ERC.POT PERDRE CENTENARS DE VOTS.

  ResponElimina
 3. Xexu: en teoria són coses diferents però en aquí la cosa no és normal doncs els partidaris de la submissió a Espanya (o domini de Catalunya vist des d'allà) no reconeixen el dret a decidir. Fan el mateix paquet: no idependència-no dret a decidir. I els altres fem: si a la independència i si al dret a decidir. El dia que es faci hi haurà de tot: PPSOEros votant si i UCDs i CDCs votant no.

  En quant al programa de la tele jo crec que va fer les declaracions en el sentit que dius de credibilitat però crec que va ser una errada. Molta gent ha fet dels peatges un símbol més de com ens perjudica estar sotmesos. I l'euro per recepta s'atribueix a l'espoli dels impostos. El mantenir-los és una visió de partit, d'ideologia no d'independència. La visió independentista és que serem nosaltres qui podrem decidir si mantenim l'euro per recepta o els peatges perquè pensem que els serveis s'han de pagar o no, per evitar abusos, etc; i no perquè no hi ha més remei que buscar diners sota les pedres. Una cosa o un altra les decidirà un Govern català, escollit pels catalans i amb poder de decisió no intervingut des de fora. No sé si m'explico.

  Oliva: Evidentment que no s'ha de fer fracassar CiU. Però crec que ha d'estar més per defensar el poble de Catalunya que no certs poders financers. Em sembla molt honorable haver fet unes eleccions perquè s'havien presentat per a obtenir un pacte fiscal que està mort. Per poder gestionar un altre objectiu tant important calia fer noves eleccions. Però les coses no són tant simples i tot i que en Mas ara digui que tot va lligat, no l'han mostrat d'aquesta manera. Espero que n'aprenguin i rectifiquin i en aquest sentit, no sols ERC sinó ICV podrien ajudar molt: independència és una eina per a poder fer una societat millor decidida per nosaltres. Si no va lligada a un guany en la qualitat de vida perdrem molts vots.

  ResponElimina