dijous, 7 de febrer del 2013

Les llistes d'espera i la corrupció


Baixen les llistes d'espera

El 2012 va tancar amb 71.000 pacients pendents d'operació, un 12% menys que el 2011


Cas 1: jubilat amb cataractes ha d'operar-se però les llistes d'espera són tant llargues que li fan la proposició d'operar-se en una clínica privada. El cost és l'equivalent a gairebé un any de pensió.

Cas 2: jubilat amb forts dolors que gairebé no pot caminar ha d'operar-se per posar-se una pròtesi. A la darrera visita les llistes d'espera eren, suposadament, de sis mesos. Al final, quant ja toca, són de 15 mesos. Li proposen operar-se en una clínica privada. Com no? El cost és l'equivalent a dos anys de pensió.

Tots dos casos són reals. El dos jubilats han pagat tota la seva vida la seguretat social. No han abusat mai del servei públic i tots dos han escollit operar-se al sector privat per millorar la seva qualitat de vida. En el segon cas és ja una necessitat. Tots dos han sortit de les llistes d'espera reduint-les. Felicito al Conseller, antic president de la patronal del sector sanitari privat. Ha aconseguit el que volia: gent a fer ús, pagant, del seu negoci (ja ho deia fa un temps).

Que si, que per a molts és legal, és correcte i els jubilats han acceptat canviar benestar econòmic per benestar físic; però molts pensem que no l'és. És aprofitar-se. Els metges que segueixen aquesta via deuen sentir-se molt contents amb el seu nivell de vida aconseguit, d'aprofitar-se de les necessitats sanitàries de la gent i en gran part, de les pensions de jubilats, doncs per natura seran un grup important.

Per acabar d'emprenyar, en el primer cas, la clínica es va pagar per transferència, tot net, però el metge no l'acceptà. Havia de ser en efectiu. I és clar, quant se li va demanar la factura es va emprenyar perquè el treball era sense factura que si no serie més car! Sense avisar és clar.

Segur que molts d'aquests metges a les seves tertúlies posen a parir els presumptes corruptes de tots els casos que estant sortint. Però al igual que per a molts polítics la seva ètica el permet tenir ingressos extra via corrupció, a aquests metges també la seva “ètica” els permet enriquir-se portant-se clients allà on treballen al sector privat. Fa falta fer neteja, però no només a la classe política!

2 comentaris:

  1. Aquesta gent ni té vergonya, ni la coneix ni és capaç de trobar-la cercant-la en el google.

    ResponElimina
  2. Carquinyol: Hi ha gent que poden ser intel·ligents en alguns aspectes però son deficitaris en intel·ligència emocional.

    ResponElimina