diumenge, 29 de desembre del 2013

Teatre del dolent: la tarifa elèctrica


Un dels aspectes que més m'emprenyen dels PPros és que consideren la gent com a ximple. La darrera teatralització sobre el preu de la llum és l'últim exemple. Tothom sap que les subhastes de l'electricitat són procediments no transparents i manipulats. Tothom sap que el PPSOE ha retirat gent dels seus a càrrecs importants (pel que cobren, no pel que fan) en empreses elèctriques entre d'altres. Tothom és conscient que el lliure mercat no existeix i els capitalistes acaben fent monopolis per pujar preus. Recordem que recentment han gravat la producció d'energies alternatives, especialment d'aquelles que poden obtenir altres empreses no elèctriques. Fins i tot a casa nostra tenim comptadors d'ells i que controlen ells. Tots tenim clar que tot això és una pressa de pel.

Al final ens fan acceptar una pujada de preu elevada, com si fos una sort. Les elèctriques volen augmentar el preu i el PP està d'acord però la manera que s'accepti és proposar un increment inviable i indecent. A continuació surt el govern a reduir aquest increment i fent veure que hi haurà un mètode nou més just. Mètode que d'aquí a uns mesos ens tornarà a pujar el preu amb explicacions fosques. Empresa contenta amb el seu increment, govern espanyol content fent veure que es preocupen de la gent i particulars pagant beneficis d'uns pocs i empreses que marxaren en veure l'alt preu de l'energia (aquesta si és una causa de deslocalització, no d'altres que diuen).

Les empreses estratègiques d'aquest tipus no poden estar en mans d'uns pocs. Han de ser controlades i dirigides des del sector públic.

4 comentaris:

  1. Crec que aquest cop se'ls ha vist el llautó molt més que altres vegades, força gent s'ha adonat d'aquesta maniobra tan barroera que descrius, i és que tots hem fet el mateix amb els pares algun cop, demanar molt en algun aspecte perquè ens concedeixin menys, però precisament el que buscàvem. Jo a això li deia 'la llei de l'ultimàtum' quan anava a l'institut, i sol funcionar. No sé si el nom és encertat, però ja m'anava bé. Doncs bé, demostrem ser molt rucs si respirem per la pujada que ens faran, després de l'amenaça d'apujar-nos un percentatge indecent la factura. I sí, hi ha molta gent a qui cola, i els dirigents del PP deuen riure per sota el nas vantant-se de ser molt espavilats (com amb totes les altres coses amb que intenten enganyar-nos). Però et diré dues coses. El poble cada cop és menys ruc, o això em sembla, la informació flueix més. I per altra banda, són tan incompetents els dirigents del PP, però tant, que se'ls veu de tres hores lluny la maniobra, és que ni dissimular saben. De veritat, és de vergonya aliena que fins i tot la manipulació se'ls noti. I callo perquè em posen dels nervis.

    ResponElimina
    Respostes
    1. A mi també em posen dels nervis. I el pitjor és que em porten sentiments que odio, el despreciar a certes persones.

      Elimina
  2. a mi es que aquest tema m'encén...
    http://www.youtube.com/watch?v=ferfRClQKgY

    ResponElimina
  3. En encén a aquells que pensem una mica però hi ha molta gent que no va més enllà de quaixar-se de la pujada.

    ResponElimina