dijous, 1 de novembre del 2012

Nacionalisme espanyol prioritari a la democràcia



Els dictadors, coneixedors de la preferència per sistemes democràtics intenten donar-se legitimitat copiant un procediment bàsic d'aquest sistema: la consulta al poble tot i que, a diferència d'un sistema democràtic manipulen els resultat.

En Franco també tenia unes lleis que deia que s'havien de complir. Aquestes incloïen, entre altres coses, la prohibició de partits polítics i la pena de mort.

Que no senyors del PPSOE i seccions territorials a Catalunya! referèndum vol dir democràcia. Com es pot negar a un poble una consulta sigui pel tema que sigui i dir-se demòcrata?

Ens diuen que és democràtic no consultar a la gent perquè no ho permet la constitució quan el que és demòcrata és acceptar les decisions del poble. Una llei ha de ser ètica i no com les d'en Franco o com aquesta constitució que prohibeix el dret a decidir d'un poble.

Ens diuen que se senten tant catalans con espanyols i volen ser les dues coses. Quan ens diuen això en realitat ens deixen clar que són espanyols. El ser català és circumstancial de lloc. Si permeten els menyspreus a Catalunya, el robatori dels impostos i les imposicions és que estan clarament d'un costat. Acceptar viure amb algú que t'amenaça tota l'estona per si te'n vas és posar-se del costat de l'agressor. Que ho diguin clarament: “ens sentim espanyols i volem ser espanyols i que aquesta terra estigui dominada per espanyols” En una Catalunya independent podran escollir la seva nacionalitat però no! no tenen prou en tenir la seva sinó que els que no volem ser espanyols ho hem de ser per coacció, perquè és la seva voluntat. Per a ells tots els drets però no pels altres. Bé, alguns drets, els que ells tinguin a consideració donar-nos. Mira que bons que són!

Volen una federació quan un estat d'autonomies és en teoria un estat federal amb origen no voluntari per part de Catalunya, però bàsicament federal tot i que amb un altre nom. Encara que s'aconseguís una situació d'igualtat inicial (que ells tampoc volen perquè és la submissió els seu desig), tard o d'hora tornarien a imposar-se com han fet durant els últims tres cents anys. Ho saben. Ho tenen molt clar, però tot sigui per mantenir aquesta nació sota el domini de la seva.

El que és pot afirmar és que en Franco estaria molt orgullós de tots aquests que neguen el dret a decidir d'un poble i defensen la unitat de l'imperi. Del seu.

5 comentaris:

  1. Com algú pot decidir si jo puc exercir el meu dret a vot o no? És que és increïble el que estan fent.

    ResponElimina
  2. Gràcies per aquest post. Dius les coses ben clares i entenedores. Si t'agraeixo l'escrit és perquè penso exactament igual que tu, i quan veig que no estic boig, quan em sento dir nazi perquè estimo el meu país i penso que és propi d'una dictadura no deixar que el poble s'expressi, me n'alegro. Veig que no sóc l'únic que pensa així, o que som molts bojos, i me n'alegro. Perquè som nosaltres els que haurem de posar seny i fer callar tota aquesta colla de demagogs. Perquè comença igual, però demagògia no és el mateix que democràcia.

    ResponElimina
  3. Maria: són així: els amos i molts ciutadans d'aquí se senten i toleren ser dominats.

    Xexu: Hem de dir ben clar que no estem boixos, que no som nazis, ans al contrari i que tal i com pensem és el més normal del món. S'ha establert un "políticament correcte" que consisteix en acceptar coses que en realitat no són i que estiguin d'acord amb el poder establert. Doncs no, ser políticament correcte és no ser un hipòcrita i explicar el que penses, respectar i que et respectin.

    ResponElimina
  4. Em fa vergonya i angúnia haver tingut com a President un personatge com aquest. Amb diferència, el pitjor President de la història del nostre país.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Albert: Em fa la sensació que cada vegada els polítics estan pitjor preparats. Tant de bo que aquest es mantingui com el pitjor.

      Elimina