dijous, 29 de setembre del 2011

Diners? segons per a què.


L'estat del benestar no és tenir l'últim model d'aparell electrònic, ni canviar-se el cotxe cada dos anys. Tampoc és poder anar cada any de vacances cares o anar de restaurant cada setmana. L'estat del benestar és aquell en que les necessitats bàsiques de les persones estan garantides: menjar, roba, salut, educació i un lloc per a poder viure. Mai l'hem tingut complert doncs, entre altres coses, l'habitatge ha estat inaccessible per a molta gent per molt que treballés. Amb la crisi aquest estat se'n va a norris per la manca de treball i les pèrdues d'habitatges. Els governs actuals col·laboren a la pèrdua d'aquest estat que tant molesta donat que tenen negocis relacionats. Així, és produeix una reducció de l'educació i sanitat com hem estat veient: han reduït serveis de manera exagerada, han reduït els salaris del personal sanitari i ara diuen que no pagaran les residències d'avis fins finals d'any, deixant sense salari i possiblement sense atenció a molta gent.

Ara si, per altres coses si que hi ha diners. Parlamentaris i els càrrecs polítics no s'estan de cobrar el salari fins finals d'any. Avui a la COM radio, en Josep Curtó ha explicat l'existència d'uns fons als pressupostos corresponents amb altres noms, per a donar salaris extres. A la comunitat de Madrit, el govern i càrrecs polítics en reben. De fet, ha dit, que l'Aguirre en realitat no s'ha baixat el salari un 15% com deia doncs ha baixat un salari però l'altre se l'ha apujat amb la qual cosa podria estar cobrant més (i diu que no arriba a final de mes). Al govern espanyol passa una cosa semblant només que aquest salari “extra” només el reben càrrecs polítics tipus secretaris, subsecretaris, etc. 24.000€. També hi ha diners per a que alguns que tenen feina puguin celebrar el nadal amb una panera pagada per hisenda espanyola (no érem tots?)

I mentre la moral de la gent està pel terra, els rams de la sanitat i educació privades, polítics i càrrecs intermitjos i “la família”, estan d'allò més contents! Juntament amb aquells dels que vaig parlar ahir, hi ha una certa quantitat de gent a la que la crisi li va molt bé!! Així, com poder estar segurs que faran el possible per sortir-ne?

2 comentaris:

  1. Totalment d'acord amb tu, per segons quines coses si hi ha alegries econòmiques. Fa vergonya escoltar darrerament a tots els polítics dient que s'ha de retallar d'ací o d'allà i veure com hi ha temes que són un autèntic forat negre de diners dels quals no s'en parla !

    ResponElimina
  2. Carquinuol: Massa alegries econòmiques es mantenen. p.e. la quantitat d'aparells electrònics a les que tenen dret al parlament espanyol i que no cal que tornin o es poden quedar per pocs diners (100€/portàtil), o la indemnització que cobraran fins i tot aquells que continuaran al parlament després de les eleccions (8000€ aprox.)

    ResponElimina