dilluns, 11 de juliol del 2011

Formats i no formats

Quan veig a molta gent jove que és incapaç d'optar a un lloc de treball simplement perquè és incapaç de mantenir una conversa correcta i amb uns mínims d'idioma (castellà i català), crec que té raó. Quan veig que els nivells de coneixements només els permeten fer feines sense qualificació penso que té raó. I quan veig l'actitud de que tant se'ls hi dona, continuo pensant que té raó. No sé quants seran però estar clar que al nostre país gent sense formació ho tindrà cada cop més difícil. Malauradament són molts i de llocs de treball “adequats” cada vegada menys.

S'ha criticat molt aquest titular dient que un un conseller ha de ser optimista. Doncs no! cal ser realista. Per a poder solucionar un problema cal posar-ho a sobre de la taula tal i com és i buscar vies per posar-hi remei.


Mentre, hi ha altres que mai haurien d'haver treballat tot i estar, aparentment, formats. Aquells que han portat a l'Agència Catalana de l'Aigua a tenir el dèficit actual i que haurem de pagar tots de les nostres butxaques. Els responsables d'aquest deute són els que haurien de pagar amb els seus bens i el treball de la resta de la seva vida si cal. Per inútils i manca de capacitat. La diferència més important amb els primers és que un dia es van endollar, van aconseguir bons salaris i passaran una crisi confortable.

3 comentaris:

  1. Més raó que un sant! A mi no em passa pel cap reformar la cuina de casa si no sé com pagar-ho, però sembla que hi ha gent que no i sobretot si els diners no són seus.

    ResponElimina
  2. Els mateixos dos temes parlàvem a casa amb els mateixos arguments!!

    ResponElimina
  3. Joana: a mi tampoc. No entenc com les administracions no paren d'endeutar-se. No té sentit. Acabes sense fer res igualment i pagant interessos.

    Núria: No és d'estranyar. El que no sé és com no ho veuen els polítics. O no no volen veure-ho.

    ResponElimina