dijous, 19 de gener del 2012

dissabte, 14 de gener del 2012

Poli bo poli dolent i poli de fora


De que va CiU? Em posen malat. En Mas fa de dolent, de sumisionista intentant evitar el divorci amb Escanya, recolzant un PP etinicida, que no fa res per aturar els feixistes a València o actuen directament a les illes, anticatalà i que encara ens vol escanyar més. En Pujol fa de bo dient que res a fer sota el domini escanyol però només parla quan ha de fer contrapés.

Al mateix temps ens en adonem que el govern de Catalunya pinta molt menys del que ens havíem pensat. Tant i tant anomenar l'Estatut perquè no tinguem més que un petit, petitíssim marge de maniobra. Es que ni policia tenim. Una simple gestoria com molt ben diu carquinyol al seu blog. Res més. Per això ho defensen els sumissos del PPSOE. I CiU? I ERC?

Però és que no hi ha ningú capaç de liderar la nostra societat cap a la llibertat? Quina enveja (molt sana) em fan els escocesos a qui desitjo el millor futur!! Ells s'ho han guanyat. Han escollit un partit independentista amb un lider seriós que lluita pel seu país. Aquí ens hem de conformar amb uns líders (?) patètics que donen més importància “a lo mio” que a la Nació i amb un munt de gent que prefereix pagar a canvi d'insuls i expressar-se en altra llengua abans de moure el cul.

PD. Això de la policia aquesta que es diuen Mossos d'Esquadra no té nom. Estic d'acord amb les seves reivindicacions com a treballadors però protestar d'aquesta manera utilitzant la llengua i adaptant la dels altres només em fa pensar en que és una policia Escanyola. No és la meva!!! la meva s'expressaria en català com a llengua pròpia per reclamar els drets que es mereixen. Sembla que són la federació catalana de la policía nacional o de la guardia civil. Vergonya Srs., Vergonya!

dijous, 12 de gener del 2012

Denominacions errònies

Molts ja fa temps que considerem el PSC com a la federació catalana del PSOE.  Doncs estem equivocats.  No és una federació, es un partit sotmès de manera voluntària al partit espanyol.  De fet s'anomena Partit dels Socialistes de Catalunya.  De Catalunya, no socialistes catalans o socialista català.  Ens ho confirmen fins i tot militants del propi partit o, millor dit, ex-militants.  I ho verifiquen en Rubalcaba que vol un partit únic i la Carmen Chacón ja està dient els “viva Escanya” que li havien demanat.  Res ha canviat tot i posant un nou cap visible.  Mantenen la idea d'un estat federal irreal que manté Catalunya sotmesa a Escanya i en espanyol

També estem errats quan usem la paraula “unionista” per referir-nos a gent que no vol la independència.  Tot i que la paraula unió és neutra, té una certa interpretació positiva quan es parla de comunitats.  Però de positiva no té res per aquell poble que queda per sota de l'altre.  Així que a partir d'ara em referiré a ells com a submisionistes o sotmetionistes perquè a més de ser submisos volen sotmetre els altres.

Com que el nom de PSC és incorrecte dons l'únic que és veritat és Partit (un socialista mai pot donar suport als “mercats” ni privatitzar grans empreses estratègiques ni negar el dret de llibertat a pobles, ni ser neoliberal o simplement liberal, etc), per poder mantenir les inicials podrien canvia a Partit per Sotmetre els Catalans o Partit dels Submisos de Catalunya.

dijous, 5 de gener del 2012

Blog Xarel 10 - El concurs de les 1000 entrades



Quan vaig incorporar-me a aquest món dels blogs no m'imaginava com era en realitat.  De fet, un canvi de feina em va fer perdre companys amb els quals mantenia una tertúlia diària a l'hora de dinar.  A la nova feina, en una empresa petita aquest tipus de gent no hi era i trobava a faltar la discussió que obliga a  ordenar idees.  Escriure en algun lloc era la substitució.

El que m'he trobat és la connexió amb un munt de gent, amb un nivell molt elevat i amb diferents temes.  Un dia vaig trobar un blog d'enigmes: Xarel-10.  I com no puc evitar el repte que signifiquen em vaig enganxar.  Aquest blog va celebrar l'entrada nombre 1000 (un logaritme més del que he fet jo :D) amb un concurs.  I com que ja estava enganxat doncs apa!... I estic molt feliç d'haver aconseguit aquesta segona posició.  En total han estat 25 enigmes, alguns dels quals m'han fet pensar una bona estona i algun me l'he tret per sort.  M'ho he passat d'allò més bé i he aprés coses (que és Frigoli, que les imatges de problemes gràfics cal augmentar-les per veure bé el conjunt i que, el que jo anomenava joc d'endevinar la història és diu formalment enigma de pensament lateral).

Així que des d'aquest lloc vull donar les gràcies al propietari d'aquest blog, en Mac per tota aquesta feinada i com que veig que sempre posa enigmes però mai està a l'altre costat: Mac si passes per aquí et deixo un enigma per a tu sol (si us plau si algú més entra que s'esperi a deixar la resposta), tot un clàssic:

"Un home viu a la planta 15 d'un edifici.  Per anar a la feina cada dia baixa tots els pisos amb l'ascensor però quan torna, puja fins a la planta 9 i fa la resta caminant.  Excepte els dies de pluja que arriba a la planta 15 amb l'ascensor. Pots explicar el perquè?"

Com era allò? lateral, fàcil-facilíssim-tirat.  La resposta vàlida serà la que hi ha al meu cap :D